doe mee

In het atelier gaan we aan de slag met vers geschoren wol: wassen, kaarden en kleuren met plantaardige verfstoffen die we in onze tuinen hebben geteeld.  We bewerken de wol met diverse technieken zoals spinnen, weven breien, haken en vilten. Wie nog niet kan spinnen of weven helpen we op weg, maar je bent ook welkom om een eigen project te starten.

In de tuin worden de werkzaamheden bepaald door het ritme van de seizoenen. In het voorjaar de grond voorbereiden en zaaien, in de zomer de planten verzorgen, fruit en bloemen plukken en groenten oogsten, in het najaar opruimen en voorbereiden op de winter en het volgende seizoen.

De keukenfaciliteiten zijn op dit moment nog enigszins beperkt, maar we verwerken al wel producten uit de tuin tot siroop, jam en pickles. Vorig jaar maakten we samen een heerlijke lunch uit de tuin en dit hopen we snel weer te kunnen oppakken.

Je bent altijd van harte welkom bij onze wekelijkse activiteiten om mee te werken aan de projecten die we op dat moment onder handen hebben in de tuin, de keuken of het atelier. Stuur ons een mailtje of een DM op instagram (picto hieronder) wanneer je wil langskomen.


Naast de reguliere activiteiten hebben we ook regelmatig projecten samen met anderen. Zie de pagina Nieuws voor aankomende en voorbije events. 

rooster

ATELIER

maandag

13.30 – 16.00

ATELIER

dinsdag

10.00 – 12.30

ATELIER

woensdag

13.30 – 16.00

ATELIER

donderdag

10.00 – 12.30

In de winter zijn we vooral te vinden in het atelier, alleen als het lekker weer is en er mensen zijn die zin hebben om buiten te zijn gaan we ook naar de tuin.