NIEUWS

Lerend Netwerk

We hebben de aftrap mogen doen van de bijeenkomst Lerend Netwerk met thema Leefstijl georganiseerd door Oost voor Elkaar. Bij binnenkomst hebben we alle gasten gevraagd om met een sticker te plakken op de ‘mentale welzijnsmeter’ hoe ze zich op dat moment mentaal voelde (groen=goed en rood=niet goed). Nadat ze allemaal aan de slag waren gegaan met hun handen, door te weven hebben we het hen nog een x gevraagd. De uitkomst is overduidelijk.

Impuls Zorgzame Gemeenschappen 2024 is toegekend

Onze aanvraag voor de Impuls Zorgzame Gemeenschappen 2024 is toegekend door Social Handprint by MAEX. Mede mogelijk gemaakt door @StichtingKrachtNederland en Univé Buurtfonds 

Update

De Oostkrant heeft een update gemaakt van De Buitenkamer op de digitale versie, kijk hier 

In de media

Beter een Goede Buur! Een artikel in Bloeyendaal Bulletin

Artikel op de website van platform Noord Oost

Hetzelfde artikel kun je ook lezen in T-oost, wijk krant van Tuindorp Oost

Op TV

Ustad heeft een item aan ons gewijd, met de TV ploeg zijn ze op lokatie geweest. Kijk op de site – U in de Wijk Oost

UTRG

Het allereerste nummer van het nieuwe stadsblad UTRG besteedde aandacht aan De Buitenkamer met een leuk stuk en prachtige foto’s.

 

Oost voor elkaar

In het wijkblad Oost voor Elkaar staat mooi beschreven hoe we bij De Buitenkamer verbinding willen maken tussen mensen uit alle hoeken van Utrecht.

Wol aan de wand

Van 23 oktober tot en met 3 november kwamen 22 studenten van de NIMETO op De Buitenkamer alles leren over wol. Tijdens dit project leerden ze kaarden, spinnen, vilten en diverse andere technieken waarmee ze vervolgens aan de slag gingen om een groot wandkleed voor in het atelier te maken. 

 

 

Bekijk hier de aftermovie

Knuste Expo

In november hielden studenten van onder andere de HKU een expositie in ons atelier. Lieve Knust was een middag georganiseerd door jonge kunstenaars die hun uiteenlopende multimediale kunstprojecten lieten zien, afgewisseld door poëzie en met een muzikale afsluiting.

In de prijzen

Op 12 november dat jaar won De Buitenkamer de eerste prijs van “De Mantel van Sint Maarten”, waarna in het radioprogramma “Zin in het Weekend”  van KRO/NCRV een interview volgde.